perjantai 26. kesäkuuta 2015

Blogistanian kesälukumaraton V

No niin, minäkin pääsen vihdoin aloittamaan maratoonauksen! Saa nähdä miten käy, ensimmäistä maratonia viedään, en ole koskaan tehnyt mitään vastaavaa. Lukumaraton alkaa minun osaltani mahtavasti än yy tee nyt, eli 19.34!

21.49
Lukemisfiilis tuli, mutta en ole vielä päässyt oikein siihen flow-tilaan, sivuja on kahdessa tunnissa kertynyt aika vähän. Kännykkää täytyy tarkistaa aina välillä ja jonkun verran lukeminen taakkuaa. Aloitin jo valmiiksi kesken olevalla Anni Kytömäen Kultarinnalla, ja tämä on kyllä tosi hyvä.
Luettu: 50 sivua

23.12
Nyt nukkumaan, en enää jaksa keskittyä kirjaan. Huomenna jatkuu!
Luettu: 94 sivua

8.32
Hyvin epä-maratonmaiset yhdeksän tunnin yöunet takana. Hullua katsoa joidenkin jo lopettaneiden sivumääriä, en tule todellakaan yltämään mihinkään. Jatkuu!

9.45
Kultarinta jatkui kera aamupalan, ja lukeeminen alkaa jo sujua. Tahti alkaa olla nopeampi kuin illalla. Vois ehkä ihan vaihtelun vuoksi vaihtaa kirjaa.
Luettu: 150 sivua

11.40
Vaihtelu virkistää, aloin lukea Jenna Kostetin Lautturia. Flow tuli, vaikka kirja vähän ärsyttää niin olen saanut luettua oikein mukavasti. Aamulla ehdin jo vähän stressata tätä koko hommaa, mutta nyt musta tuntuu, että täähän on aika kivaa. Tajusin, että molemmat kirjat, joita olen maratonin aikana lukenut, ovat voittaneet tänä vuonna Blogistanian kirjapalkinnon. Ei ollut suunniteltu juttu.
Luettu: 245 sivua

14.09
Lautturi luettu loppuun, eka kokonainen kirja maratonin aikana, eka loppuun luettu kirja sen aikana! Jes! Nyt takaisin Kultarinnan kimppuun.
Luettu: 349 sivua

16.36
Kolme tuntia jäljellä. Eilen tuntui, että tästä tulee elämäni pisin vuorokausi, mutta nyt se kyllä lukeutuu lyhyimpiin. Siis enää kolme tuntia jäljellä?! Tavoitteeni tällä hetkellä on saada kasaan 500 sivua, 90 pitäisi siis kolmessa tunnissa lukea. Pystyn siihen. Tuli äsken jo vähän panikoitua, mut tajusin, että ei se mitään jos en saa sitä 500 sivua, yritetään vaan, ja katsotaan miten käy. Hyvillä mielin viimeiset kolme tuntia, maraton siirtyi noin tunti sitten takapihalle ja nyt istun täällä shortsit jalassa, se on tiiättekö kesä!
Luettu: 410 sivua

17.40
Siirryin takaisin sisätiloihin, tuli vähän viileä istua tuolla ulkona. Siirryin Jessiva Schiefauerin kirjaan Pojat, ja sen kanssa saan aivan varmasti tavoitteen täyteen, nopealukuisempaa kuin Kultarinta. Kaksi tuntia vielä, 500 sivua tulee takuulla täyteen, nyt luetaan ja nautitaan siitä! Tää maraton-asiajuttu on kauheen kiva, jee!
Luettu: 462 sivua

18.50
Luin Pojat loppuun. Se 500 sivua täynnä. Ja ymmärsin ihan oikeasti, että IHAN SAMA vaikkei olisi tullutkaan, rupean vaan aina panikoimaan tälläisissä tilanteissa. Olin aloittanut Pojat jo aiemmin, ja luin sen nyt about puolivälistä loppuun. Vielä 40 minuuttia, nyt nautin taas Kultarinnasta.
Luettu: 524 sivua

19.34
OHI ON! Viimeinen tunti mentiin Kultarinnalla. Vuorokausi meni todella nopeasti. Kerkesin stressaamaan ja panikoimaan, mutta lopulta pystyin vain nauttimaan lukemisesta. Kokemus oli todella hyvä, nyt lopussa ja monessa muussakin kohtaa oli todella hyvä fiilis koko hommasta. Osallistun ehdottomasti uudestaan maratoniin, oli mahtava ja uusi kokemus. Sivumäärä ei ole pilviähipova, mutta sain kasaan maratonin keskivaiheilla asettamani tavoitteen ja menin siitä ylikin. En vertaa tulostani muihin (enää), sivumäärä riippuu niin paljon lukijasta ja kirjasta, ja mitä välilä sillä on kun saa nauttia kirjasta! :D Mulla oli kivaa.


Blogistanian kesälukumaraton V:n aikana luettu: 553 sivua

13 kommenttia:

 1. Minä aloitin samaan aikaan (hoksasin vasta nyt, että elän eri aikavyöhykkeellä). Miten suoritus meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauskaa, olen näin ensikertalaisena oikein tyytyväinen tuohon 553 sivuun. :)

   Poista
 2. Tsemppiä sulle! Mun maraton alkaa lähestyä jo loppuaan, hauskaa on kyllä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On alkanut minullakin se hauskuus ja tän jutun juju löytyä, kiitos!

   Poista
 3. Minulla oli sama, että lukemiseen on vähän vaikea keskittyä ja säntäilen katsomassa blogeja. Minunkin maratoninin jatkuu vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä välitä muiden tuloksista, ollaan yhdessä ne jotka lukevat vähemmän! :)

   Poista
  2. Nyt olen päässyt siihen fiilikseen ja lukeminen sujuu. Sivuja kertyy, en (melkein) välitäkään! :D

   Poista
 4. Vähän sitä tietysti aina asettelee itselleen tavoitteita ja seuraa montako sivua lukee tunnissa tai kahdessa tai kolmessa, muttei siitä tosiaan kannata liikoja stressejä ottaa, riippuu niin paljon henkilöstä ja kirjasta ja kuun asennosta ja jostain :)

  Ja sivumäärä oli lopulta mainio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun huomioit tuon kuun asennon, ja eväät on kans hyvin tärkeä juttu. :D

   Joo, olen siihen lopulta ihan tyytyväinen. 500 sivua on kuitenkin enemmän kuin ei mitään :)

   Poista
 5. Maraton on mielestäni aina vähän suorittamista, vaikka kuinka sitä yrittäisi välttää. Itselläni on nyt kolme takana ja joka kerta sivumäärä tippunut edellisestä, mutta hauskaa on aina ollut. Ehkä seuraavalla kerralla otan mukaan vain ohuita kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohuet kirjat voisi olla hyvä vaihtoehto, mä ainakin maratoonatessani huomasin, että vaihtelu virkistää hyvin paljon ja lukeminen sujuu paremmin, kun ei samaa kirjaa kokovuorokautta tankkaa. Yritän aina 'vapaa-ajallakin' välttää suorittamista mahdollisimman paljon, ja tämän ollessa mun eka maraton jouduin vähän kulttuurishokkiin. Ensi kerralla osaan olla paremmin henkisesti valmistautunut, ja kivaa oli kuitenkin!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina ♥