lauantai 16. toukokuuta 2015

Ämpäreitä ja uhkarohkeutta (kesä tulee)

Moro tyypit!

Vaikka en mitään listaihmisiä olekaan, olen kehittänyt kesälle joitain tavoitteita. Ja ihan kohta se kesä onkin! Kaksi viikkoa koulua kelatkaa!! Olen heittänyt itselleni kolme erityyppistä haastetta, katsotaan, miten niiden käy kesän kuluessa.

1. Kirjankansibingo


Kirjakaapin kummitus -blogin Jonna on kehittänyt mahtavan bingon, joka alkoi eilen 15.5. ja päättyy 15.8. Alkuperäisen infopostauksen voitte lukea täältä. Olen mukana aivan ehdottomasti, tästä tulee hauskaa!

2. Korjaa aukko yleissivistyksessä

Eli lue vihdoinkin J.R.R. Tolkienin Hobitti ja Taru sormuksen herrasta -kirjat. Kyllä, aion lukea kaikki nuo neljä kirjaa yhden kesän aikana. Kuulostaako uhkarohkealta? Jep, sitä se onkin. Mutta aion yrittää. Sitä paitsi meillä on kotona TSH:n kaikki kolme kirjaa yhtenä niteenä, joten sen saa ehkä tuntumaan yhdeltä kirjalta. (Saa nähdä, miten bingon käy tämän takia...)

3. Kesän ämpärilista

Eli suoraan englannin bucket list -ilmaisusta käännetty suomeksi, voi kuinka hupaisaa. Olen kuitenkin listannut 15 asiaa, jotka tahdon tehdä kesällä, ja te siellä ruudun toisella puolella saatte myös seurata listan selvittämistä.

Kesällä 2015 aion:

lakata varpaankynnet
nauraa mahan kipeäksi
viettää yökyläiltaa
nauttia musiikista
tehdä itse musiikkia
hankkia rusketusraidat
hyppiä mereen
ottaa aurinkoa
nauttia ystävien seurasta
syödä ihan liikaa jäätelöä
mennä seikkailulle
viettää täydellinen päivä
kirjoittaa kesästä
ottaa paljon kuvia
tanssia sateessa

Tässä siis asioita, joita aion tehdä kesällä. Ja aion myös nauttia lukemisesta. En vain lukea, vaan oikeasti nauttia siitä.

12 kommenttia:

 1. Tuo kirjankansibingo on kyllä mainio. Täytyy muistaa käydä ilmoittautumassa mukaan. Kaksi viikkoa tosiaan koulua, ihan hurjaa! Mihin ihmeeseen tämä lukuvuosi meni?? Minulla ei tosin ala loma ihan heti, koska palaan koululle sitten kesäkuun puolivälissä hoitamaan ysien jälkiohjausta, kun yhteishaun tulokset tulevat, mutta 1,5 viikkoa ehdin jo hengähtää kevätjuhlan jälkeen. Ah!

  Taru sormusten herrasta on mullakin lukematta. Edelleen. Olen saanut sen lahjaksi vuonna 1995 (kansilehdellä lukee), joten olisikohan vaikka näin 20-vuotisjuhlan kunniaksi lopultakin aika... Kesälukemisenahan se voisi mennäkin, etenkin jos tiedän, että joku muukin "kamppailee" sen kanssa samoihin aikoihin. ;)

  Ihana lista tekemistä! Minä lisään siihen vielä pitkät pyöräretket uusiin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mihin ihmeeseen lukuvuosi ehti mennä? Minulla enää yksi vuosi yläastetta, en kyllä tajua tätä ajan juoksua.
   Liity ihmeessä lukemaan THS:ää, saadaan kunnon kimppaluku aikaan! :D
   Ja voi, pitkät pyöräretket! Kesää odotellessa!♥

   Poista
 2. Taidan liittyä tuohon bingoon itsekin (tosin haasteita on kertynyt jo aika monta...) Meidänkin perheessä on luettu Taru Sormusten herraa, mutta minä vasta Sormusten ritarit. Listat on kivoja, jollei niistä tule hirveän kontrolloivia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listat tosiaan on kivoja, jos niistä ei saa aikaan stressiä. Bingoamaan vain!

   Poista
 3. Voi miten ihania kesäsuunnitelmia sinulla on! Kivaa, kun kirjankansibingokin lukeutuu suunnitelmiisi. :)
  Uskomatonta, miten aika on taas lentänyt. Kesään ja kesälomaan ei enää ole kuin pieni pyrähdys. Toivottavasti kesästä tulee kaunis ja rentouttava itse kullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bingosi on niin kiva, että se lukeutuu kesääni aivan ehdottomasti! Jaksamme sen pienen arkipyrähdyksen aivan varmasti, sitten vain nauttimaan kesästä!

   Poista
 4. Vielä hämmentävämpää on, että mun peruskoulu päättyy kahdeb viikon päästä :D

  Mutta hyviä suunnitelmia sulla, tsemppiä Lotriin :) Loistava kirja, vaikkakin välillä vähän raskassoutuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vielä ysiluokka edessä, mutta ymmärrän täysin tuon: sitä on ollut yhdeksän vuotta peruskoulussa ja sitten se vaan LOPPUU. Olen Lotrista kuullut paljon ylistystä, ja uskonkin sen olevan tosi hyvä, se aloittamisen kynnys on vain suuri...

   Poista
 5. Ihania kesäsuunnitelmia sulla! :)

  Ja tosiaan, samalla kun lukukausi tuntuu lentäneen siivillä, siihen mahtuu myös ihania uusia ystäviä sekä huikea määrä muistoja ja oppitunteja! Loma tulee pelottavan nopeasti, mutta myös tarpeeseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, loma tulee ehdottomaan tarpeeseen vaikka tuntuukin siltä, että se on taas tullut kauhean nopeasti. Ihanaa kesän odotusta!

   Poista
 6. Onpas ihanat kesäsuunnitelmat! ♥ Nauti joka hetkestä :) Opiskelijan kesälomat ovat aina vähän tympeitä, kun pitää tehdä töitä koko kesä.. Mutta kyllä sitä ehtii vapaapäivinäkin sitten kaikkea kivaa!

  Minunkin pitäisi tänä kesänä aloittaa TSH-trilogia, Hobitin luin viime kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole vielä mitään kesähommaa, mutta pian sekin alkaa. Nyt aion kyllä nauttia täysin siemauksin koko vapaasta kesästä kun vielä voin! ♥

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina ♥