lauantai 28. helmikuuta 2015

Helmikuu

Helmikuu on lempparini talvikuukausista. On jo aika valoisaa, ja koko ajan on mielessä se, että kevät tulee pian. Huomenna on maaliskuun ensimmäinen, ja maaliskuussa on jo kevät. Ainakin minä lasken sen niin.

Tämä mennyt kuukausi oli ihan mukava. Toisaalta saatoin vähän angstata ja välillä fiilis oli todella maassa, mutta välillä oli niin ihana olo että olisi tehnyt mieli tanssia vaikkei osaakkaan. Parina päivänä tuntui että olen huono ihminen enkä osaa mitään, mutta sitten tajusin, että on asioita, joissa olen oikeasti hyvä ja joita oikeasti tykkään tehdä. Oli lukurauhan päivä, mutta en lukenut yhtään. Tajusin, ettei minun tarvitse. Hiihtoloman kuuntelin Haloo Helsinkiä 24/7. Korjaus, olen kuunnellut sitä koko kuukaiden 24/7. Fanittamisen taso kasvaa päätä huimaavaa vauhtia. 

Luin aika vähän helmikuussa. Tai tulihan niitä kirjoja taas muutama, mutta kaikki helmikuussa loppuun luetut kirjat olivat sellaisia, jotka saa max muutamassa päivässä luettua. Paitsi yhdessä meni kauemmin. Ja siinä on vain 40 sivua. Runoja ahmin eri paikoista ja eri kirjoista paljon, ja niitä tuli myös kirjoitettua.

Helmikuun 2015 kirjat:

Yllättävän hyvä, tykkäsin todella. Ihmissusimyyttejä on muunneltu siitä kuluneesta normista ja henkilöt ovat loistavia. Hyvää nuortenkirjaa kaipaavalle.

Takuuvarmaa Potteria. Tässä kirjassa esitellään muutamia sarjan lempiasioitani: Ginny Wesley, Dobby ja lentävä Ford Anglia.

Taas kerran. #potteronparas. Hahmokaarti on mahtava.

Olli Heikkonen: Teoria kaikkein pienimmästä
Maagisia, abstakteja ja metsäisiä proosarunoja. Tästä saatte kuulla lisää luultavasti huhtikuussa, odotan itsekin innolla. 

Kuun saldoksi tuli siis 4 kirjaa ja 1214 sivua. Parasta ja huonointa näistä en oikeasti osaa päättää, kaikki ovat niin hyviä. Helmikuussa luettiin hyviä kirjoja.

Ja kirjoitettiin hyviä runoja. Kirjoitin tosi paljon, ja olen suureen osaan kirjoittamastani myös tyytyväinen. Raapustin tekstiä niin uuteen vihkoon (edellinen loppui) kuin matikankokeeseenkin. (Eikös kaikki nuoren runoilijalahjakkuuden stereotypiat aina kirjoita matikankokeisiin? Mulla kävi niin oikeasti. Tai siis oikeastaan se oli harjoituskoe.) Tästä materiaalin paljoudesta johtuen kuukauden runo oli oikeasti vaikea valita. Päädyin kuitenkin tähän.

Tänään taivas 
näytti joltain muulta kuin itseltään
auringon noustessa talojen takaa
näkymättömänä, sisimmältään kauniina
Silkkipaperista tehty
taivaan peittävä pilviverho
päästi tänään meille
vain kauneuden olennaisimmat osat
Minä avasin ikkunan
oranssit sakset käsissäni
ja viilsin silkkipaperiharsoon
suuren, rispaantuneen reiän
ja annoin auringon paistaa hetken kasvoilleni
Kuultuani auringon syvimmät salaisuudet
liimasin pilviharson umpeen
pienellä palalla maalarinteippiä
jotta taivas saisi näyttää taas
joltain muulta kuin itseltään.

Kaunista maaliskuuta, kaunista kevättä!


12 kommenttia:

 1. Mäkin luin aika vähän tässä kuussa (Vielä ehtii, vuorokausi jäljellä! ;) ). Ja aloin kuuntelemaan Haloo Helsinkiä! ihan oikeasti oikeasti. (Olen siis sanonut itseäni faniksi siitä lähtien kun bändi kävi Simerockissa.)

  Mukavaa maaliskuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuu on ehkä sellainen kuukausi kun kaikki kokeet pamahtaa eteen ja niihin lukemisen jälkeen ei jaksa enää lukea... Ja HH! on aivan parasta. Ihanaaihanaa maaliskuuta.

   Poista
 2. Minä luin helmikuussa enemmän kuin yleensä, täytyy tehdä kooste huomenna... Vähän vaihteleva kuukausi. Kevään en haluaisi vielä tulevan. :( Hyvää maaliskuuta kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootkin sitten ilmeisesti talvi-ihminen. Minä taas sataprosenttinen kevät-ihminen. Ihanaa maaliskuuta!♥

   Poista
 3. Hieno runo! Voi että. Jäin ihan fiilistelemään sitä hetkeksi.

  Hyvää maaliskuuta sinullekin! :) <3

  VastaaPoista
 4. Kyllä se kevät täältä näyttää tulevan.. onneksi. :) Ihanaa maaliskuuta! ♥

  VastaaPoista
 5. Mäkin luin vähän helmikuun aikana... Jos saisi yhden novellikokoelman tämän päivän aikana loppuun, niin ois kiva :)

  HH!ta mä en tosiaan ole kuunnellut kuin yhtä levyä (Maailma on tehty meitä varten), ja se on mun henk.koht. angstauslevy. Siis positiivisessa mielessä ;) Pitäisi löytää tuo uusi kirjastosta...

  Runo oli taas kaunis, kiitos<3 ja ihanaa maaliskuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on tehty meitä varten on kyllä hyvää angstausmusaa, olen käyttänyt samaan tarkoitukseen. Kiitän ja kumarran, ihanaa kevättä!

   Poista
 6. Ihanaa alkavaa maaliskuuta sinulle runotyttö!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina ♥