keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kiitos vuodesta 2014

Mitä oli vuosi sitten? Silloin, kun vuosi 2013 kääntyi vuodeksi 2014?


Vuosi sitten minulla ei ollut kirjablogia. Vuosi sitten aloin kirjoittaa ylös ajatuksia lukemistani kirjoista. Kirjoitin kaikkien lukemieni kirjojen tiedot ja muutaman virkkeen kirjasta heränneitä mielipiteitä vihreäkantiseen vihkoon. 

Ehkä kolme neljännesvuotta sitten aloin selailla kirjablogeja. Lukukeskuksen julkaiseman Lukufiilis-lehden yhdessä numerossa oli muutaman kirjablogin osoitteet ja niistä blogeista löysin linkkejä seuraaviin ja seuraaviin. Noin puoli vuotta sitten perustin oman blogin. Ensimmäiset tekstini olivat lyhyitä ja haparoivia. Silloin puoli vuotta sitten en edes kuvitellut, että joku tahtoisi lukea blogitekstejäni. Ja toisaalta, vuosi sitten en edes kuvitellut, että minulla olisi kirjablogi. Että siitä, että jaan netissä mielipiteeni lukemistani kirjoista, tulisi minulle ihana harrastus, jopa elämäntapa. Vuosi sitten en edes tiennyt, mikä sellainen asia kuin kirjablogi on. Tai jos joku olisi kysynyt minulta, mikä on kirjablogi, olisin varmasti pystynyt päättelemään sen olevan blogi, jossa käsitellään kirjoja. Mutta ei kukaan kysynyt, joten en ollut tullut edes ajatelleeksi. 

En siis ole tekemässä mitään vuoden parhaiden kirjojen listaa tai vastaavaa (ehkä sitten ensi vuonna). Sillä vaikka (kiitos sen vihreäkantisen vihon) minulla onkin ylhäällä, mitä olen tänä vuonna lukenut, en ole blogannut kuin puolet siitä ajasta. Ja bloggaamisen myötä kirjamakuni ja sen tuntemukseni on muuttunut ja kehittynyt. Aion lukea paljon vuoden -14 alkupuolella lukemiani kirjoja uudestaan vuonna -15 ihan sen takia, että tiedän osaavani arvostella niitä paljon paremmin kuin silloin. Tiedän lukeneeni tänä vuonna paljon erinomaisia kirjoja, joista nautin jo silloin kun ne luin, mutta tiedän nauttivani ehkä enemmänkin nyt, kun lukumakuni on harpannut askeleen eteenpäin. Ja se ei varmasti lopeta niiden askelten ottamista vastaisuudessakaan. Sitä se ei lopeta koskaan kun vain on kirjoja joita lukea. 

Ja vaikka olen tämän sanonut jo muutamaan otteeseen, sitä ei koskaan voi sanoa liian monta kertaa. Sillä ilman teitä ihania lukijoitani ja muita bloggaajia ja kaiken maailman mönkiäisiä en nyt kirjoittaisi tätä. Olette olleet minulle tärkeämpiä kuin uskottekaan (tai varmasti uskotte), ja en voi muuta kuin sanoa KIITOS. Kiitos kaikille tästä vuodesta (tai puolesta vuodesta minkä täällä blogien maailmassa olen viettänyt)! Kiitos Lukufiilikselle siitä jutusta jossa oli muutaman blogin osoite. Kiitos teille että kirjoititte (ja kirjoitatte) ihania blogeja joihin saatoin eksyä. Kiitos itselleni, että riitti uskallusta alkaa kirjoittaa nettiin. Kiitos teille kun olette kommentoineet, ohjeistaneet, antaneet palautetta, kirjautuneet lukijoiksi, heittäneet haasteita, kehuneet ja lukeneet. On ihanaa käydä keskusteluita, vaikka sitten internetin välityksellä, näin suuren määrän ihmisiä kanssa, jotka ovat ikään kuin samalla aaltopituudella minun kanssani. Kiitos jokaiselle, joka on piristänyt päiviäni laittamalla kommentin tai ryhtymällä lukijaksi. Tuollaiset pieneltäkin tuntuvat asiat ovat oikeasti saaneet minut tuntemaan itseni osaksi kirjablogistaniaa. Nyt kohti tulevaa vuotta, vuotta 2015, Kirjan vuotta, jolloin aion nauttia lukemisesta ja kaikesta muustakin. Ja koska Haloo Helsingin sanoin kiitos ei ole kirosana, sen voi sanoa vielä pari kertaa. Kiitos teille ihanille tyypeille siellä ruudun toisella puolen vuodesta 2014 sekä onnea, iloa ja kauneutta vuodelle 2015! Olette rakkaita♥

18 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle kivasta ja kiinnostavasta blogistasi! Hyvää ja kirjaisaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos itsellesi ihanasta blogistasi, tekstejäsi on aina ilo tulla lukemaan! ♥ Samaistuin tekstiisi vahvasti, juuri tuolta minusta tuntui vuosi sitten kun blogini perustamisesta oli sellainen vähän yli puoli vuotta. Bloggaamiseen jää todellakin koukkuun ;)

  Onnellista ja toivon mukaan kirjaisaa uutta vuotta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana kuulla että tykkäät! Samoin sinulle!♥

   Poista
 3. Kiitos sinulle ja ihanaa kirjavuotta 2015! <3

  VastaaPoista
 4. Minäkin kirjoitan vihkoon ylös tietoja kirjoista, joita olen lukenut =) Olen lukenut jo jonkin aikaa blogiasi ja esimerkiksi se innoitti minua tänään luomaan oman kirjablogin. Minäkin olen nimittäin yläasteella, enkä tiedä muiden senikäisten kirjablogeja. Tervetuloa lukemaan :) Ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihan mahtavaa kuulla, että minun blogini innoitti sinut tekemään blogin! Nyt meitä blogistanian nuorimpia on täällä sitten kaksi, jee! Ilahdutit iltaani jotenkin tosi paljon tällä kommentillasi, menenkin heti vilkaisemaan uutta blogiasi! Kaunista vuotta -15 sinulle!♥

   Poista
 5. Kiitos itsellesi ihana Ellen ja mainiota lukuvuotta 2015! :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoituksesi on aivan ihana, mutta kaikkein parasta oli minusta se, että muistit kiittää myös itseäsi siitä rohkeudesta, että aloit julkaista kirjoituksiasi blogissa. Onhan se aika hurja ajatus, että blogikirjoitus on koko maailman nähtävissä (vaikka todellisuudessa ei blogeihin nyt varsinaisesti tungeksi porukkaa). :) Hyvää uutta vuotta tätäkin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Se oli kyllä suuri kynnys, että alkoi toteuttaa itseään netissä, kun ei ollut aiemmin mitään suurenpaa tänne kirjoitellut. Aivan ihanaa uutta vuotta!♥

   Poista
 7. Kiitos itsellesi ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Ihana teksti! Ja ihanaa, että olet alkanut blogata, joten KIITOS sinulle ja mahtavaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 9. Kiitos sinulle Ellen siitä, että sädehdit täällä ihanaa ihastustasi kirjoihin! Ja todellakin, nettiin kirjoittaminen vaatii kyllä myös rohkeutta. On hyvä että kiitit itseäsi uskalluksesta - sillä sinulla on, meidän kaikkien lukijoittesi iloksi!

  Onnea ja valoa alkavaan vuoteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi Katja! Sitä samaa sinulle!♥

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina ♥