sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Juhlintaa ja muuta höpinää sekä kirjakuva päivässä 15-21


Tänään, 21. joulukuuta, tulee tasan puoli vuotta siitä, kun kirjoitin ensimmäisen postaukseni eli tämän. Tänään vietämme siis blogini puolivuotissyntymäpäivää! Toisaalta en voi uskoa, että tämän blogin aloittamisesta on niin kauan, mutta toisaalta tuntuu siltä, kuin olisin tehnyt tätä aina. Bloggaamisesta on tullut minulle todella tärkeä harrastus ja eräänlainen elämäntapa. Se on antanut minulle paljon, ja minusta tuntuu kuin te kaikki siellä ruudun toisella puolella olisitte minulle vanhoja ja rakkaita ystäviä.

Ja nyt on joululoma! Ensimmäinen ihana lomapäivä alkoi tänään, joten monestakin syystä tänään on aika juhlia. Siitä on lähemmäs kolme viikkoa, kun olen viimeksi saanut jonkun kirjan loppuun, on vähän lukujumi vaivannut. Rakastan nyt kesken olevaa Emmaa, Austenia kun on, mutta sen lukeminen ei vain ole muutamaan viikkoon luonnistunut. Hoidin jumiani Elina Rouhiaisen Uhanalaisella, joka oli erittäin toimiva lääke, sillä se on kevyttä ja välillä todella ärsyttävää lukemista, mutta koukuttaa. Toissapäivänä huomasin jumituksen kadonneen ja nyt Emma luistaa. Olen ilmeisesti jotenkin stressannut koulua huomaamattani, ja nyt loman alkaessa stressi häipyi ja lukeminen sujuu. Jee!

Kirjakuviakin on otettu. Joulukuun kolmas viikko, 15.-21.


15. Kirja ja kuppi lämmintä
Kaakao on elinehto. Ilman kaakaota elämimen ja oleminen ei onnistu. Paras yhdistelmä on kirja ja kaakao. Tai pino kirjoja ja kaakao.


16. Uusi lisäys hyllyyn
Viime viikonlopun heräteostos, Fangirl, jota olen lukenut jo kolme lukua ja innolla odotan pääseväni jatkamaan.


17. Klassikko
Jos Juhani Ahon Rautatie ei ole klassikko, niin ei sitten mikään.


18. Lukueväät
Lähes jokapäiväinen lukuevääni on se kaakao, mutta en jaksanut toistaa itseäni, joten nappasin kuvan, kun söin joulutorttua.


19. Alkaa V-kirjaimella
V niin kuin Viisasteleva sydän. 20. Lukutoukan yöpöytä
Koska parvisänky, en omista yöpöytää, joten päätin esitellä erään toisen pöydän. Lukunurkkani pöytä koostuu lukutoukkamaisesti kirjastosta lainatuista kirjoista. Leipää, kynää ja kaakaota (hih :D) voi hyvin pitää kirjapinon päällä.


21. Kovia kokenut
Äitini omistaman Muumilaakson marraskuun paperikannet ovat niin kärsineet, että niitä säilytetään nykyään kirjan välissä eikä päällä.

Kaunista neljättä adventtia! Kolme yötä jouluun on♥

16 kommenttia:

 1. Kiva kirjakuvapostaus. Muumilaakson marraskuu on ihana kirja ja Rautatien luin koulussa ja seuraavan kerran yliopistossa tein siitä tehtävän (essee liittyi rautateihin). Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan Muumilaakson marraskuuta ja Rautatie on minusta jotenkin huvittava;) Ihanaa joulua sinullekin!

   Poista
 2. Hyvää puolivuotissynttäriä! Bloggaaminen tosiaan on koukuttavaa puuhaa :)

  Oi mikä ihana painos Fangirlistä! ♥ Mukava kuulla myös, että tykkäät! Onneksi lukujumisikin tuntuu poistuneen, väsymyksen ja stressin keskellä ei tosiaan usein tunnu mikään parempi tai ajatustoimintaa vaativampi kirja vain etenevän... Kevyt ja ei välttämättä aina niin tasokas kirjallisuus on omiaan parantamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fangirlin kansi on tosiaan jotain todella ihanaa! Kevyempi kirjallisuus on tosi hyvä lukujumilääke stressin keskelle. Kiitos ja ihanaa joulua, Kirjaneito!♥

   Poista
 3. Onnea puolivuotiaalle ja ihanaa, ansaittua joululomaa! <3

  VastaaPoista
 4. Hyviä puolivuotissynttäreitä ja rentouttavaa lomaa sinulle Ellen!

  Tuliko äidinkielestä kymppi? Uskoisin että tuli. Onko siitä nykyään kaksi eri arvosanaa? Vai onko teillä perinteistä joulu - ja kevätarvostelua koulussasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koulussa on sellanen jännä systeemi et saatiin jo marraskuussa todistukset. Tuli kymppi äikästä ja aika monesta muustakin:D

   Ihanaa joulunaikaa, Marjatta!♥

   Poista
 5. Onnea puolivuotiaalle ja lempeää, levollista joululomaa! Ja tietenkin joulun ihanaa tuiketta ja taikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Katja, rakastan sitä miten kauniisti sanot asioita! Sinullekin joulun tuiketta ja taikaa, olemme kaikki sen ansainneet!♥

   Poista
 6. Kivoja kuvia. Onnea puolivuotiaalle ja hyvää joulua! :)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina ♥