keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Neil Gaiman: Coraline varjojen talossa


Näin lähestyvän halloweenin kunniaksi päätin lukea jotain kauhuksi luokiteltua, ja mukaani kirjastosta tarttui Coraline varjojen talossa, joka minun on pitänyt jo pitkään lukea.

Coraline on juuri muuttanut uuteen taloon. Ulkona sataa, ei ole mitään tekemistä ja äiti ja isä ovat kiinni omissa töissään. Kaikki talossa tehtävät tutkimusmatkat on jo suoritettu, ja naapurit ovat ihan hulluja. Äiti ja isä tuntuvat siltä, kuin he eivät välittäisi ollenkaan, käskevät vain mennä leikkimään ja tekevät pahaa ruokaa. Yläkerran hullu mies käski olla menemättä ovesta, mutta kun olohuoneen umpeen muurattu ovi eräänä yönä on raollaan ja sen takana ei olekaan tiiliseinä vaan käytävä, Coralinen tekee mieli lähteä tutkimusretkelle. Käytävän päässä ovat nappisilmäiset toinen äiti ja toinen isä, jotka laittavat hyvää ruokaa ja tahtoisivat leikkiä Coralinen kanssa, mutta hänen palatessaan kotiin oikeat vanhemmat ovatkin hävinneet, ja siitä alkaa Coralinen seikkailu isän, äidin ja kadonneiden sielujen pelastamiseksi.

Coraline varjojen talossa on luokiteltu kauhutarinaksi, mutta minua ei pelottanut yhtään. Olivathan jotkut tapahtumat ihan jännittäviä, mutta enemmän lukemistani rytmittivät naurun pyrskähdykset kuin kauhun kiljahdukset. Gaimanin kirjoitustyyli on mukaansavetävä ja kirja oli ihan mielenkiintoinen. Jotkut tapahtumat alkavat hitaasti ja jännittävästi loppuakseen lässähtävästi. Oli Coraline ihan mukava parin illan kirja, jonka ahmaisee nopeasti sitä sen kummemmin miettimättä. Ne ajatukset tulevat jälkeenpäin, sitten, kun kirjan lukemisesta on mennyt noin vuorokausi. Silloin kirjaa alkaa miettiä toden teolla.

Olin nähnyt kirjan pohjalta tehdyn animaatioelokuvan ennen kirjan lukemista. Elokuvan piirrostyyli on minusta jotenkin häiritsevä, ja sitä leffan epämääräistä poikaa ei kirjassa ollut ollenkaan. Toivon, että olisin lukenut kirjan ennen elokuvan näkemistä, nyt animaatio hiukan häiritsi lukemista. Coraline varjojen talossa on mukaansatempaava, ihan kiva ja ehkä vähän wannabe-pelottava kirja. Kansi on kyllä hieno.

Kirja: Coraline varjojen talossa
Tekijä: Neil Gaiman
Alkuperäinen kirja: Coraline (2002)
Suomentanut Mika Kivimäki
Otava, 2003
Sivuja: 221


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina ♥