maanantai 29. syyskuuta 2014

Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea


Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea ei oikeastaan ole sellainen kirja, josta minun voisi olettaa pitävän. Se on teinikirja henkeen ja vereen, ja minun mielipiteen teinikirjoista ei välttämättä ole aina kovin positiivinen. Mutta tämä on poikkeus. Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea on hyvä kirja. 

17-vuotiaan Hadleyn vanhemmat ovat eronneet ja isä on menossa uudestaan naimisiin. Hadley matkustaa siis Connecticutista Lontooseen, jonne isä on muuttanut, katsomaan, kun hänen isänsä vie vihille naisen, jota Hadley ei ole koskaan edes tavannut. Hadley on yrittänyt jo kauan taivutella äitiään, ettei hänen tarvitsisi lähteä, mutta äiti tahtoo hänen menevän. Hadley kuitenkin myöhästyy lennolta. Neljä minuuttia. Kuulostaa jo vähän suunnitellulta. 

Lentokentällä Hadley tapaa brittipoika Oliverin, jonka viereen hän päätyy istumaan koneeseenkin. Seitsemän tunnin lennon aikana Hadley ja Oliver tutustuvat, ja kun he Lontoon lentokentällä eroavat yhden suudelman jälkeen, tuntuuaivan kuin heidät olisi luotu toisilleen. Hadley kiiruhtaa kirkkoon häihin mielessään vain Oliver ja se, etteivät he varmaan tapaa enää koskaan. 

Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea on jotenkin suloinen tarina. Se on tavallisten nuorten tavallinen (tai oikeastaan ei niin tavallinen) rakkaustarina. Se on myös tarina perhesuhteista, niiden ylläpitämisestä ja parantamisesta. Se on myös tarina muutoksista ja niiden ylitsepääsemisestä. Kirja on kirjoitettu preesensissä, joka häiritsi minua hieman, mutta muuten teksti on jollain tapaa tosi kaunista ja mukaansatempaavaa. Sanon yleensä näin vain joistain Austenin kirjoista tms, mutta sanonpa nyt tästäkin: ihana kirja. Jotenkin vain. Jos olette teinikirjan tai rakkaustarinan tarpeessa, niin lukekaa, ihmiset, tämä. 

Kirja: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea
Tekijä: Jennifer E. Smith
Alkuperäinen kirja: The Statistical Probability of Love at First Sight (2012)
Suomentanut Joel Kontro
Otava, 2012
Sivuja: 203Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina ♥