tiistai 15. heinäkuuta 2014

Mary Hoffman: Staravaganza. Tähtien kaupunki

Tähtien kaupunki on Naamioiden kaupunkia seuraava jatko-osa Stravaganza-sarjassa, ja jäätyäni Naamioiden kaupunkiin koukkuun tartuin heti sen loppuun saatuani tähän jatko-osaan.
    Tässä sarjassa päähenkilö ei pysykään samana kaikkien kirjojen ajan, vaan muuttuu joka kirjassa. Kun Naamioiden kaupungin päähenkilö oli syöpää sairastava Lucien, tässä kirjassa uudeksi stravagantiksi valikoituu 15-vuotias Georgia, jolla on ongelmia velipuolensa kanssa. Georgialla on lyhyet hiukset ja kulmakoru, ja häntä luullaan usein pojaksi. Hän rakastaa hevosia ja ratsastusta, ja velipuoli Russell kiusaa häntä erityisesti hevosten ja ulkonäön vuoksi. Georgia ostaa antiikkikaupasta pienen hevospatsaan, jolla on siivet. Illalla, Russellin juuri nälvittyä häntä, hän nukahtaa hevospatsas kädessään toivoen pääsevänsä paikkaan, jossa velipuoli ei olisi kiusaamassa häntä. Hän herää Remorasta, tallista, jossa on juuri syntynyt siivekäs hevonen Merla. Remora on ikäänkuin rinnakkaismaailman Sienan ja Rooman välimuoto. Tapahtumat lähtevät liikkeelle ja Remorasta Georgia saa itsevarmuutta Russellia vastaan kaiken ratsastuskilpailuun valmistautumisen, mustasukkaisuuden ja riitojen keskeltä. Georgian pitäisi myös kuljettaa liikuntavammainen ylimyspoika Falco omaan maailmaansa Lucienin kanssa. Aivan riittävästi ristiriitoja selvitettäväksi yhden kirjan osalle, jos ei liikaakin.
   Tähtien kaupunki oli hyvä ja mielenkiintoinen kirja. Yksi kirjan hyvistä puolista ovat henkilöt, ne ovat hyvin rakennettuja ja todentuntuisia, tosin esimeirkiksi Russellin ja herttua Niccolo di Chimicin ilkeys on vähän liioiteltua. Kokonaisuudessaan oikein kiinnostava teos.

Kirja: Stravaganza. Tähtien kaupunki
Tekijä: Mary Hoffman
Alkuperäinen kirja: Stravaganza. City of Stars (2003)
Suomentanut Kaisa Kattelus (2004)
Sivuja: 471

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina ♥