perjantai 4. heinäkuuta 2014

Louisa M. Alcott: Pikku naisia II

Edellisen postaukseni (Pikku naisia I) tiedonannosta poiketen kirjoitin kuitenkin tästä iki-ihanasta jatko-osasta, sillä minun oli aivan pakko, juuri siitä iki-ihanuudesta johtuen. Kesä on tullut ja ulkonakin voi lukea, hurraa!!
   Kirjan Pikku naisia II alussa edellisen kirjan tapahtumista on kulunut kolme vuotta ja Marchin tytöistä on kasvanut nuoria naisia. Meg menee naimisiin oman Brookensa kanssa ja Amy lähtee ulkomaille, kun taas Beth on sairaana. Amyn ulkomaanmatka on Jolle kova pala, sillä tyttöjen täti meinaa ensin ottaa mukaansa pitkään kaukomaista haaveilleen Jon, mutta päätyy kuitenkin paremmat käytöstavat omaavaan Amyyn. Jo jää siis kotiin hoivaamaan heikkoa Bethiä. Meg on onnellinen avioliitossaan pienistä säröistä huolimatta, etenkin kun saa pikku kaksoset Daisyn ja Demin. Jota kositaan hyvän ystävän taholta, joka kuitenkin saa rukkaset juuri siksi. Kaikilla tytöillä on sekä hyviä että huonoja hetkiään, mutta lopulta kaikki löytävät sen elämänsä rakkauden ja onnen, vaikka yksi sisaruksista menetetäänkin.
   Pikku naisia II oli mahtava. Meinasin lukiessani niin itkeä kuin nauraakin ääneen. Jäin kaihoten ikävöimään Bethiä ja hymyilin itsekseni henkilöiden kauniille ja joskus hauskoillekin rakkaudentunnustuksille. Alcott ei aina sano kaikkea suoraan, mutta kenellekään ei kuitenkaan jää mitään epäselväksi. Asioita kerrotaan todella kauniisti ja hienovaraisesti mutta silti mitään peittelemättä. Pikku naisia oli todellakin silkkaa lukunautintoa.

Kirja: Pikku naisia II
Tekijä: Louisa M. Alcott (1869)
Alkuperäinen kirja: Little Women II
Suomentanut Sari Karhulahti (2005)
Sivuja: 313

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina ♥