lauantai 21. kesäkuuta 2014

Virallinen aloituspostaus: Victor Hugo: Kurjat
 Kirjablogini virallisen aloituksen saa kunnian tehdä Victor Hugon minuun suuren vaikutuksen tehnyt Kurjat
     Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun Ranskaan ja liikkuvat entisen kaleerivanki Jean Valjeanin, tämän ystävien ja vihollisten ympärillä. Tapahtuu vangitsemisia, karkaamisia, kapinoita, ystävystymisiä ja rakastumisia. 
     Kurjat on erittäin kaunis kirja, ja olin siitä todella vaikuttunut. Kun aloitin tämän lukemisen, odotin paljon tylsempää, filosofisempaa ja kuivempaa kirjaa, ja olin yllättynyt siitä, kuinka koukuttava ja mukaansatempaava se oli. Ei tässä tiiliskiviklassikossa kuitenkaan aivan kyllästymistä ohitettu, tunnustan laskeneeni , kuinka paljon sivuja on vielä luvun loppuun, kun Hugo selitti Waterloon taistelun kulkua ja Napoleonin ajatuksia. Minua myös häiritsi, että näin Kurjista tehdyn Les Miserables- musikaalielokuvan ennen kirjan lukemista, sillä nyt en saanut muodostettua päässäni kuvia henkilöiden ulkonäöstä, kun näyttelijöiden kuvat kummittelevat taustalla. 
     Kokonaisuudessaan tämä kirja oli kyllä aivan mahtava, ja pääsee helposti lukemieni kirjojen parhaimmistoon. Kurjat on (ainakin minun lukemistoni perusteella) yksi maailmankirjallisuuden hienoimmista teoksista.


Kirja: Kurjat
Tekijä: Victor Hugo
Alkuperäinen kirja: Les Miserables (1862)
Sivuja: 971
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina ♥