sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kolmen kirjan haaste

Ihana Katja haastoi minut listaamaan kolme bloggaamaani kirjaa, jotka haluan lukea uudelleen, so here we go!

Aluksi haluan sanoa, että minä olen ihminen, joka lukee kirjoja uudelleen. Kaikki lempikirjani olen lukenut miljoonia kertoja, ja muitakin kirjoja tulee luettua uudestaan ihan vain sen takia, että ne olivat hyviä ja nyt olisi tuon kirjan fiilis. Hyvin monet bloggaamistani kirjoista ovat uudelleenluettuja puolen vuoden tai viiden vuoden tai ihan minkä vain ajan takaa. Aion nyt listata ne kirjat, mitkä tulen aivan varmasti lukemaan joskus uudestaan.

1. Siipimies

Siipimies nyt vain on yksi lempikirjoistani, jota rakastan edelleen ihan yhtä paljon kuin kymmenvuotiaana. 

Postauksessa kirjoitin: Jos jollekin jäi vielä epäselväksi (jota suuresti ihmettelisin) Siipimies on lempikirjani hetiYlpeyden ja ennakkoluulon jälkeen. Saattaa olla jopa samalla tasolla. Tämä on vain todellaäärimmäisenjärkyttävänloisteliaan hyvä kirja. Kestävä, suuri, todellinen rakkaus aina ja ikuisesti. ♥


Olen lukenutkin Fangirlin tämän joulukuun postauksen jälkeen uudestaan, tänä kesänä. Siitä löytää aina jotain uutta, sitä voi lukea niin iloisena kuin surullisena.

Postauksessa kirjoitin: Fangirl on kirjoitettu hyvin lämminhenkisesti. Vaikka rankempia ja surullisempiakin asioita käsitellään, ahdistus ei tullut. Rowellin kirjoitustyyli on jotenkin tosi lämmin, kepeä ja kupliva, jos niin voi sanoa.


Kirja, joka vie lukujumin takuulla pois, antaa takuulla hyvän mielen ja iloisia mahanpohjakutituksia mutta ei sorru liikaan ihastusteinisiirappi-luokkaan. 

Postauksessa kirjoitin: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea on jotenkin suloinen tarina. Se on tavallisten nuorten tavallinen (tai oikeastaan ei niin tavallinen) rakkaustarina. Se on myös tarina perhesuhteista, niiden ylläpitämisestä ja parantamisesta. Se on myös tarina muutoksista ja niiden ylitsepääsemisestä.

Tässä minun kolme kirjaani, jotka haluan lukea joskus uudestaan. Varmasti luen. Haluaisivatko haasteeseen tarttua Kirjaneito, Amma ja Katri?

10 kommenttia:

 1. Kiitos Ellen! Haluan osallistua! Tätä pitää tosin funtsia tovi. Miten osaan valita vain kolme?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ensin ajattelin, että miten voin valita vain kolme, mutta loppujen lopuksi kirjat valikoituivat aika selkeästi. Jes, kiva kun osallistut!

   Poista
 2. Olen lukenut noista vain tuon Tilastollisen todennäköisyyden, mutta Fangirl odottelee kirjahyllyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä anna Fangirlin odottaa vaan lueselueseluese! :D

   Poista
 3. Eikö olekin ihanaa, kun on kirjoja jotka voi lukea taas ja taas ja taas :) Kiitos kun tartuit haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, todella ihanaa, kun tietää että ne jotkut kirjat ovat aina hyllyssä ja voi aina luottaa, että ne ovat ihania! Oli mielenkiintoista tehdä tätä haastetta, kiitos kun haastoit!♥

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Vastaan ensi viikolla :)

  VastaaPoista
 5. Juuri viikonloppuna juteltiin yhden ystäväni kanssa, että nuorempana tuli luettua kirjoja paljon enemmän uudelleen. Minäkin olen lukenut sinun ikäisenäsi kaikki suosikkikirjani moneen kertaan ja se oli joka kerta yhtä ihanaa. Nyt olen laiskempi tarttumaan rakkaisiin kirjoihin uudelleen, vaikka ihan hyvin voisin sen tehdä.

  Täytyy myöntää, etten ole näistä listaamistasi kirjoista lukenut yhtäkään... ehkäpä tartun vinkkeihin. :)

  VastaaPoista
 6. Tilastollinen todennäköisyys on ihana! Olen iloinen, että se löytyy listaltasi. Siipimiehen olen saanut siskoltani lahjaksi pari vuotta sitten. Pitäisipä tarttua siihen viimein.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina ♥